• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Як не панікувати? Психолог розповідає, як подбати про психологічне здоров’я, а отже, і про імунітет – свій та родини.

Як не панікувати? Психолог розповідає, як подбати про психологічне здоров’я, а отже, і про імунітет – свій та родини.

2020-03-30

1. Робіть дихальну гімнастику

Два в одному: так ви і заспокоїтеся, і «прокачаєте» легені. Тож важливо тренувати дихальні м’язи, збільшувати обсяг легенів. Підберіть в інтернеті прості вправи, які не вимагають складних експериментів (дихання животом, глибокі вдихи та видихи за йогою, гімнастика, дихання при бодіфлексі тощо). Займайтеся на свіжому повітрі або хоча б на балконі.

2. Зануртеся у спокій

Дивіться фільми та читайте те, що викликає душевний резонанс, тобто не обов’язково комедії. Мелодрами, трагедії, трилери та навіть жахи чудово перезавантажують мозок. Будь-які емоції від вигаданої реальності гасять тривогу. Мозок перемикається на новий осередок збудження.

3. Записуйте те, що хвилює

Це допоможе перенести тривогу в іншу площину (на папір) та трохи заспокоїтися.

Окрім того, хвилювання шкодить сну. А, як відомо, недосипання послаблює імунітет та робить вас більш вразливими до хвороб.

4. Говоріть про почуття

Говоріть з рідними та близькими про свої почуття. Або ж зверніться до психолога. Відчувати страх та тривогу не соромно. Більше того, хвилюватися про здоров'я та життя, своє й рідних – природно.

Розмова з близькими чи фахівцем допоможе заспокоїтися та подивитися на ситуацію під іншим кутом.

5. Займайтесь улюбленою справою

Робити для себе щось, що принесе задоволення. Пересаджування квітів, читання книжок, гаряча ванна, танці, прослуховування музики, ігри – все це можливо робити вдома, разом чи наодинці. Позитивні емоції знижують рівень гормону стресу.

Кiлькiсть переглядiв: 34

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.