21 вересня — Всесвітній день Миру.

2020-09-21

/Files/images/mir/IMG-0a0bca84340a57c4f0ae14636a42f190-V.jpg

Міжнародний день миру відзначають у всьому світі з 1981 року за ініціативи Генеральної Асамблеї ООН як день всесвітньої відмови від насильства та вогню.

До 2001 року цей день відзначали кожен третій вівторок вересня, у день відкриття чергової сесії ООН

В Україні День миру встановлений Указом Президента від 05.02.2002 № 100/2002 «День миру» і відзначається щорічно 21 вересня – Міжнародний день миру.

Найбільше у світі щастя – це мир. Земля не здригається від страшних вибухів, не ллються сльози горя та втрат. Цей день присвячений ідеалам миру як у відносинах усередині держав, так і у відносинах між усіма державами,народами та покликаний змусити всіх не тільки задуматись, але й зробити щось заради спокою на Землі.

Буде мир над Україною

Сьогодні учні ЗОШ № 12 заходили до школи під чарівною аркою миру. Білі голуби, якими були прикрашені колони на ганку школи нагадували дітям про радісне свято – всесвітній День миру. Коротке, але таке бажане слово МИР не раз злітало з дитячих вуст під час ранкових зустрічей у початковій школі. Свої мрії про мирне майбутнє України діти залюбки втілювали в малюнках на асфальті . Учні 8 класу ініціювали проведення флешмобу «Ми – за мир!». Символічні дитячі долоньки, залишені учасниками дійства, що проходило в шкільному Єврозалі, засвідчили, що миру прагнуть усі діти.

Колпак Тамара Петрівна,

педагог-організатор

Кiлькiсть переглядiв: 97

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.