• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Партнерство з батьками в Новій українській школі

Партнерство з батьками в Новій українській школі

2020-01-10

/Files/images/partnerstvo_z_batkami_v_novy_ukransky_shkol/изображение_viber_2020-01-10_11-21-28.jpg

/Files/images/partnerstvo_z_batkami_v_novy_ukransky_shkol/изображение_viber_2020-01-10_11-21-29.jpg

«Партнерство з батьками в Новій українській школі: як перетворити батьків на помічників та співавторів освітнього простору» - таку назву мала педагогічна рада – веркшоп, яка проведена в нашій школі 09 січня 2020 року. На засідання педради, окрім її членів, були запрошені представники батьківської громадськості, а також вихователі і методист ДНЗ №2 «Кульбабка» Каірська Л.О. Учасники засідання розглянули теоретичний блок, а потім практично (у групах) попрацювали над вище вказаним питанням.Адже партнерські взаємини між учнем, учителем та батьками є однією з ключових засад якісного реформування української школи. І це не дивно, бо лише завдяки порозумінню, співпраці та підтримці кожного учасника навчального процесу можна досягти позитивного результату.

/Files/images/partnerstvo_z_batkami_v_novy_ukransky_shkol/изображение_viber_2020-01-10_11-21-30.jpg Педагогіка партнерства є актуальною для всіх рівнів шкільної освіти (а не лише у межах НУШ). Вона ґрунтується на простих, але надзвичайно важливих принципах. Учитель згідно з Концепцією Нової української школи повинен виступати в новій ролі фасилітатора (той, хто підтримує дитину в її навчальній діяльності через педагогічну взаємодію, допомагає їй) і ролі тьютора (той, хто індивідуально працює з інтересом дитини – виявляє освітні запити, проєктує освітню діяльність організовує рефлексію і проектує наступні кроки в освіті).

/Files/images/partnerstvo_z_batkami_v_novy_ukransky_shkol/изображение_viber_202д0-01-10_11-21-30.jpg У кінці засідання були вироблені рекомендації всім партнерам освітнього процесу і на основі їх складено проєкт рішення. Найцікавішими пунктами проєкту, мабуть, були обговорення та підписання меморандуму співпраці батьків, учнів та педагогів, а також створення батьківської кімнати. Маємо надію на виконання наших спільних рішень!!!

Кiлькiсть переглядiв: 115

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.