• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Міський семінар бібліотекарів та педагогів-організаторів «Бібліотека по-новому – читання по-іншому – компетентний громадянин в майбутньому»

Міський семінар бібліотекарів та педагогів-організаторів «Бібліотека по-новому – читання по-іншому – компетентний громадянин в майбутньому»

2019-11-29

3

/Files/photogallery/815/1.jpg

28 листопада 2019 року на базі Марганецької загальноосвітньої школи № 12 був проведений міський семінар бібліотекарів та педагогів-організаторів за темою «Бібліотека по-новому – читання по-іншому – компетентний громадянин в майбутньому».

Кожен наш гість мав нагоду відвідати один із фрагментів уроку, виховний захід або конференцію, які підготували учні та їх педагоги.

У рамках заходу в початковій школі вчителі разом з дітьми, представниками центрів позашкільної роботи, міської бібліотеки та керівниками гуртків розкрили величезну роль читання у формуванні особистості сучасного здобувача освіти.

«10 ключових компетентностей можна розвити тільки тоді, коли книга стане справжнім другом дитини, якщо ця дружба осяяна благородним охопленням, поривом до чогось світлого, розумного». Ці слова Василя Сухомлинського дуже вдало характеризують основну думку семінару.

На фрагменті бінарного уроку «Чай пити – здорово жити» відбулося ознайомлення зі звичаями чайної церемонії в Китаї, Японії та Україні. Учні, ужившись у образи справжніх людей зі сходу, повідали про історію виникнення цієї традиції та корисні властивості чаю.

Педагог-організатор Колпак Т.П. разом з дітьми залучила наших гостей до розваг у «Шевченківському ігроленді». Об’єднавшись у різновікові команди, учні демонстрували свої знання про творчість Великого Кобзаря. Окрасою заходу стало декламування віршів поета. Юні читці проникливо відтворювали чудові рядки під супровід ліричних мелодій Мирослава Скорика.

У бібліотеці відбулася посвята першокласників у читачі. Дітям та гостям було представлено інтерактивну казку, у ході якої малеча отримала нові знання про книгу та її величезне значення у розвитку людства.

На базі етнографічного музею «Світлиця» школярі залюбки ділилися з гостями знаннями з історії рідного краю. Їх викладач Черногор О.Л. залучила до організації історичної квест-гри майстрів народних промислів, тому всі учасники заходу мали нагоду відчути насолоду, доторкнувшись до прекрасного.

Глибоко вразили учасників семінару юні науковці, переможці Всеукраїнських та обласних конкурсів. Вони розповіли про свої пошукові роботи та дослідження з різноманітних тем.

Також на гостей чекала презентація нових читацьких осередків, які стали найпопулярнішим місцем відпочинку в школі.

Ще фото - wym-1575276105047

Кiлькiсть переглядiв: 183

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.