ДЕНЬ ЗНАНЬ

2012-09-01

Перше вересня – це улюблене свято учнів, батьків та педагогів нашої школи. У цей день для першокласників, маленьких мешканців Країни Школярії, було відкрито першу сторінку їхнього шкільного життя. На урочисту лінійку їх супроводжували не лише батьки, а й перша вчителька Воробйова Анжеліка Олександрівна, талановита, творча, невтомна чарівниця дитячого настрою і святкових розваг. Оскільки вони стали членами шкільного дитячого творчого об’єднання “Соняшник» на лінійку вони йшли разом із казковим, веселим Сонечком.

На святі урочисто прозвучав Гімн нашої держави, усіх учасників заходу привітала директор школи Галко О.Ф. та почесні гості: представник міськвиконкому Максименко О.М., методист управління освіти Кострикіна В.В.

А далі на дітей і дорослих очікувало справжнє диво, адже з’явились на святі Королева Знань, Мальвіна, Незнайко і навіть сама Україна- мати. Житом–пшеницею посипали батьки своїх дітей, щоб зростали вони в школі не пустоцвітом, а сповнені зернами знань, посипали, щоб їх шлях був у сонці і піснях.

У нашій школі є багато традицій. Одна з них - покладання квітів на честь тих, хто виборював незалежність України, відстоював її на фронтах Великої Вітчизняної та виконував інтернаціональний обов’язок. Почесне право покласти квіти до пам’ятника Тарасові Шевченку, до Вічного Вогню та меморіальної дошки на честь загиблих воїнів – афганців, випускників нашої школи Івана Олійника та Володимира Долгова було надано учням 10 класу Григорян Риммі та Андрашу Миколі.

І ось найбільш хвилюючий момент – перший дзвоник. У руках Королеви Знань (учениці 9-го класу Слєпченко Аліни) він звучав як ніколи дзвінко й переливчасто, може, тому що навколо дзвонило ще 30 дзвіночків, які тримали в руках першокласники.

На перший у їхньому житті урок діти йшли разом з майбутніми випускниками під рушником школи, який став для всієї шкільної родини оберегом духовності та злагоди.

Театралізоване дійство відбувалося й на шкільному порозі. Щоб здобути чарівний ключик від дверей Храму Наук діти відгадували загадки, які для них підготували казкові персонажі.

У День Знань на першому уроці, який мав назву «Дніпропетровщина – моя рідна земля» учні школи мали можливість поглибити свої знання про наш славний козацький край, його минуле та сучасне.

Кiлькiсть переглядiв: 184

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.